Radionice

Pod stručnim vodstvom i primjenom znastveno utemeljenih metoda učimo vas kako se nositi sa štetnim utjecajem digitalnosti

todd-kent-onnJOfF-okU-unsplash

[1] From 2D to 3D

3D –  [D]istract, [D]iscomfort, [D]elight

...ili hrvatski, od dvodimenzionalnog ekrana u trodimenzionalni svijet.

Ova radionica vas uči kako stvoriti nove navike koje obuhvaćaju trodimenzionalne aktivnosti, dobre za vas i kako ovladati sobom spoznavši vrlo štetne posljedice prepuštanja digitalnim medijima.

paola-chaaya-eAkjzXCU0p0-unsplash

[2] Design new digital self

3S – [S]eparation, [S]olitude, [S]uccess 

...ili hrvatski, dizajnirate i stvorite novi digitalni ja.

Radionca vas uči kojim konstrukrivnim metodama izgrađujete zdrave temelje vlastite digitalnosti i uvodi u svijet osobnog projekta te stvaranje novog odnosa prema samom/samoj sebi.

vidar-nordli-mathisen-AvnXCFX25GA-unsplash

[3] Under digital sky

3O – [O]utdoors, [O]thers, [O]utstanding (pun intended) 

...ili hrvatski, ispod digitalnog neba.

Ova, treća radionica je logični nastavak prethodne dvije i u vaš život uključuje druge ljude i aktivnosti koje dovode do zdravog balansa hormona koji određuju vaše ponašanje.

Naš svijet postaje digitalni svijet. Naše društvo postaje umreženo društvo. Više od tri milijardi ljudi ima pristup Internetu, od kojih dvije i pol milijarde ima Facebook. Istraživanja pokazuju da u prosjeku imamo više prijatelja na društvenim mrežama nego li ih imamo u fizičkom svijetu. Komunikacija se sve više odvija online, a sve manje licem u lice. Da bi dobili posao moramo poslati e-mail. Da bi imali prijatelja, moramo znati njegov username. S obitelji se čujemo preko grupnih poruka. Naš identitet više nije samo fizički, već i virtualni. No koliko zapravo znamo o virtualnom svijetu?

Pogledajte istraživanja i saznanja

Svaki od navedenih problema možemo riješiti edukacijom. Jednostavno moramo naučiti kako pravilno koristiti nove tehnologije i digitalni svijet, kako bi iz njih izvukli ono najbolje i najkorisnije. Digitalni svijet nije sam po sebi loš. Mobiteli i računala nisu sama po sebi loši. Mi ih činimo lošima kada im dopustimo da nam diktiraju životom, umjesto da nam ga olakšavaju. Načini na koje nam mogu olakšati i poboljšati život su brojna, a na nama je da ih pronađemo. I zbog tog razloga, nudimo tri redosljedne radionice koje će vam pomoći na putu da ovladate sobom u digitalnom svijetu i živite zdrav i ispunjen život.